Στις “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ” ο Άτλας

September 30, 2019

Οι δράσεις της Σχολής μας συνεχίζονται αρχής γενομένης με την ένταξη μας στο πρόγραμμα “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 128 επιλεγμένων συλλόγων από όλη την Ελλάδα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (τα οποία ορίζει καθορίζει ο ΟΠΑΠ) και ο Άτλας θα είναι ένας από αυτούς για τη σεζόν 2019-2020, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το μέχρι πρότινος έργο της Σχολής μας. Τέτοιες δράσεις εμπλουτίζουν και διευρύνουν τους αθλητικούς ορίζοντες των νεαρών αθλητών με τους μικρούς μας “Άτλαντες” να έχουν την έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτές.

6 χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιείται εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίζει τον νεανικό αθλητισμό ολοκληρωμένα και πολύπλευρα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να εμπνεύσει τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονικών εκδηλώσεων. Στις ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 20.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 7.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.  Επίσης, έχουν διοργανωθεί 33 φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών, σε όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε πλήθος από δραστηριότητες που προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, την αφοσίωση και την ομαδικότητα. Θα αγωνιστούν σε παραολυμπιακά αθλήματα, θα συμμετάσχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, στο τένις, τον στίβο, το πινγκ πονγκ και το σκάκι. Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Συμμετοχή στις δράσεις του προγράμματος μπορούν να έχουν όλα τα παιδιά της ακαδημίας μας που είναι γεννημένα μέχρι και το 2006.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλισμένα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως και την 30η Ιουνίου 2020. Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει για τις προπονήσεις και τους αγώνες που συμμετέχουν τα παιδιά, καθώς και για 1 ώρα πριν και μία ώρα μετά.

Για να μπορεί ένα παιδί να ασφαλιστεί όπως και για να συμμετάσχει σε όλες τα υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος θα πρέπει ο γονέας/κηδεμόνας του να υπογράψει γονική συναίνεση.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ;

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ

Ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα!

ΑΤΛΑΣ
NEWSLETTER