Κ. Δουβανάς: «Με φιλοσοφία ποδοσφαιρικής σχολής ο Atlas Χουλιαράδες»

August 7, 2020

Συνέντευξη στο www.super-fm.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννάκη παραχώρησε ο πρόεδρος της Σχολής μας κ. Κωνσταντίνος Δουβανάς αναφορικά για το νέο πρότζεκτ Χουλιαράδες Άτλας και τη φιλοσοφία που θα επικρατεί στην ομάδα με τη χρησιμοποίηση νέων αθλητών και μετά το πέρας των ποδοσφαιρικών-ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων (Κ16).

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ένα νέο ποδοσφαιρικό εγχείρημα στηριγμένο σε γερές βάσεις ξεκινάει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. Μετά την απορρόφηση των Χουλιαράδων από το σωματείο Atlas Epirus, η νέα διοίκηση δημιουργεί μία ομάδα με κύρια στόχευση το ηλικιακό κομμάτι των 17ετών και άνω, αφενός για να δοθεί η δυνατότητα σε πολλά νεαρά παιδιά των Ακαδημιών να συνεχίζουν το ποδόσφαιρο στην ομάδα που το έμαθαν και αφετέρου για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες Κ του ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και ο Atlas Epirus είναι συνεργαζόμενη Ακαδημία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο Epirus Football Arena, που είναι η έδρα των Ακαδημιών, αλλά και της νέας ομάδας, συναντήσαμε το μέλος της διοίκησης κι έναν από τους βασικούς εμπνευστές του εξαιρετικού αυτού πρότζεκτ, τον Κώστα Δουβανά, ο οποίος μας ανέλυσε την όλη φιλοσοφία που διακατέχει το σωματείο.

Για το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα της απορρόφησης των Χουλιαράδων από τον Atlas Epirus: «Ουσιαστικά μιλάμε για απορρόφηση των Χουλιαράδων από τον Άτλαντα, μιας και δεν θα συνέχιζαν στην Α’ κατηγορία του ερασιτεχνικού οι Χουλιαράδες. Υπήρχε μία σκέψη και διάθεση από τον Άτλαντα, ώστε τα παιδιά της Ακαδημίας μας μεγαλώνοντας και φεύγοντας από την Κ16 να μπορούν να συνεχίζουν να χαίρονται το ποδόσφαιρο μαζί μας, τουλάχιστον εκείνοι που δεν θα πήγαιναν σε κάποια Κ του ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλουμε να δημιουργούμε παιδιά που να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να τους δίνουμε μία διέξοδο, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία να είναι κοντά μας παιδιά που δεν επιλέγονται αμέσως για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα δουλεύουν μαζί μας με την ίδια πίεση, ώστε να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να δείξουν αν μπορούν να αποτελέσουν μέλος της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα για όσο διάστημα τους επιτρέπεται ηλικιακά να είναι σε ομάδες υποδομών».

Για το ποιες θα είναι οι ηλικίες των παικτών στην ομάδα του Atlas Epirus: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικιακή στόχευση προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Θα έχουμε κατά κόρον νέα παιδιά από τις Ακαδημίες μας και κάποια νεαρά παιδιά από άλλες ομάδες και 2-3 έμπειρους που θα βοηθήσουν και τους μικρότερους να μπουν πιο εύκολο στη φιλοσοφία αυτού του νέου εγχειρήματός μας, ώστε να κερδίσουν και οι νεότεροι τις δικές τους εμπειρίες.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ποδοσφαιρικό κύκλο που τα παιδιά θα ξεκινάνε το ποδόσφαιρο από 5-6 ετών και θα συνεχίζουν ως εκεί που μπορεί να φτάσει ο καθένας. Αυτή είναι και η βασική ιδέα που θέλαμε να υλοποιήσουμε».

Για το τεχνικό επιτελείο που θα πλαισιώσει αυτό το εγχείρημα: «Ο Αντώνης Κοζανίτης θα είναι ο προπονητής και θα προπονεί και την Κ16 των Ακαδημιών μας. Γυμναστής θα είναι ο Ανδρέας Ζώτος και θα υπάρξει και γυμναστής τερματοφυλάκων, ώστε να έχουμε ένα πλήρες επιτελείο, ενώ ως Epirus Football Arena δημιουργήσαμε και Σχολή Τεχνικής Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον προπονητή κ. Κώστα Μιχαηλίδη που είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A και διπλωματούχος προπονητής Coerver Coaching, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους αθλητές το επιθυμούν να βελτιώσουν το τεχνικό τους κομμάτι».

Για το όνομα με το οποίο θα παίζει η ομάδα στην Α’ Ερασιτεχνική: «Θα το δηλώσουμε εντός των επόμενων ημερών. Να δούμε κάποια θέματα και αν μπορεί η ομάδα να έχει διπλό όνομα ως Atlas Χουλιαράδες. Η όλη φιλοσοφία όμως, θα είναι φιλοσοφία της σχολής ποδοσφαίρου Atlas Epirus, απλά θα επεκταθεί πλέον και σε ανδρικό τμήμα».

Για το αν θα υπάρχει κάποια σύνδεση με τους Χουλιαράδες: «Δεν θα υπάρχει κάποια σύνδεση, θα είναι τελείως ανεξάρτητη η ομάδα. Έχουμε το όνομα και τον αριθμό μητρώου για αρχή για να βρισκόμαστε στην Α’ Ερασιτεχνική. Δεν θα υπάρχει ούτε κάποιος εκπρόσωπος στη διοίκηση. Μόνο στο κομμάτι των μελών θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι από τους Χουλιαράδες».

ΠΗΓΗ: https://super-fm.gr/61593/k-doyvanas-me-filosofia-podosfairikis-scholis-o-atlas-choyliarades/?fbclid=IwAR0-v_cEdJLUwXOHVz_V5gxxYv-pzQ6oFppJl1txVqRiDu-6mJ8cpJL9Esw

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ;

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ

Ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα!

ΑΤΛΑΣ
NEWSLETTER